7. 4. 2009

Bangkok a Kuala Lumpur – hopsanie po Azii

Prvé dojmy z BKK (letiskovy kod Bangkoku):

Šak toto ani nie je Ázia ako ju poznám – Dílí, Teherán a tak. Je tu čistejšie a voňavejšie než som čakala, v parkoch sa nechodí po tráve a nefajčí, ulice sú zametené, burka nie je potrebná, mini aj tielkový top je ok. Všetci hladkajú Mareka, tak ma napadlo, že budem účtovať – típek na ulici so slonom predával pre obludku nie lacné pochúťky, aby si ho záujemcovia mohli pohladiť... tak ma to inšpirovalo. Inak na to ako malý hltal všetky obrázky slonov v ďalekej domovine, toho skutočného zobral bez mihnutia brvy takmer ako samozrejmosť – čakali sme výskanie.

Ubytko sme našli, myslím, že budeme spokojní.

V piatok sme si teda odlozili cast veci v kancelarii, v sobotu zbalili zvysne a vyrazili na Zeland.

From 2009 03 dovolenka\odlet bangkok


Na letisku v Bangkoku si Marek promtne nasiel kamarata, ktory s nami cestoval do Kuala Lumpuru. Nastastie pocas letu obaja uspesne zaspali. Letisko a odlet ok, tesne pred boardingom sa náš veľký malý chlapec vypýtal na veľkú potrebu. Nadšená pokrokom v tejto oblasti schytila som ho ako krehučký porcelán a utekám s ním k najbližšiemu WC: „Vydrrrrž!“ Skoro vydržal, len milý kúpil taký nový typ plienok, ktoré sa navliekajú ako nohavičky. Keď sa tento typ plienok vyzlieka aj s kúskom hovienka v nich, rozotrie sa toto po celej dĺžke stehienka. Teda aspoň nám v tomto prípade sa. Milý spred ženskej toalety nervózne prešľapujúc informuje o stave boardingu, ja umývam polo-nahé dieťa v malinkom umývadle. Podarilo sa, stihli sme. Môj pocit, že aj hygiena je zachovaná bol po pár minútach jemne otrasený. Malý už veselo pobehoval s Ázijským kamarátom, ktorý vyzeral ako roztomilý mimo-zenšťan keď pri podrobnejšej inšpekcii ušného boltca ... bolo tam! Drobný hovienkový projektil si kvasil na pravom ušku.



„Malaysia – Truly Asia“ – reklamný turistický slogan. Hm, aj tam je na prvý mrk dosť čisto a dosť luxusne... asi sú vo svete „rôzne Ázie“... Ksichtíky, ľudské farebno však ozaj reprezentuje rôzne kúty Ázie – indické sárí, štýlovo zahalené moslimky, rozmanito vyšikmené oči - snáď sa aj v BKK naučím lepšie rozoznávať tvary, farby a odtiene Ázie. Inak príklad zahalenej odvážlivkyne – celá v tmavo-hnedom, šatka, dlhé háby ako sa patrí a na prsiach výrazný nápis : „I am free, make a move on me“

From 2009 03 dovolenka\Kuala Lumpur


Atrakcie nám nevyšli – Petronas Towers kedysi najvyššia veža s výhľadom chcela rezerváciu deň dopredu, čiže odstáť rad o 7.30 ráno; park v okolí dažďového pralesa si užil marekovu únavu a my sme prchali prvým taxíkom uložiť vresklúňa do hotela. Jedine china-town sme prešli, úspešne a spokojne sa najedli v odvážnej vývarovni (na rodičov s dieťaťom...:-)

From 2009 03 dovolenka\Kuala Lumpur


V najväčšom hice v parku začala marekova obsesia kanálmi – „bum-bum“, čo znamená prejsť každým vo výhľade a skúsiť, či sa dá na ňom zhúpnuť a pohrkať. Neboli v tieni. Keď som ho konečne dostala pod striešku, naďabil na nás Bangladéšsky mladík: „Where are you from? Cestujem zo Singapuru a nemám na cestu domov. Ale nežobrem, ponúkam šaty – značkové z mojej vlastnej továrne...“ – prchli sme.

Dômyselný systém koľajnicovej prepravy v KL pozostáva zo 4 liniek, vzájomne nekompatibilných – iné lístky, iné zástavky... cestovateľky priateľské, pričom tu ich na rozdiel od BKK vlastní všetky štát (nie 4 odlišné spoločnosti), čiže systém je o to nelogickejší.



Zajtra zopar faktov o nasej hlavnej destinacii.

Žiadne komentáre: